Do it Right!

Κάντο σωστά και θα πετύχει.


Όλα ξεκινούν από την καθαριότητα ώστε να μπορέσουμε να έχουμε τα σωστά αποτελέσματα.
Όλες οι μάσκες και οι κρέμες υπόσχονται αποτελέσματα εφόσον υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες.

Οι περισσότερες από εμάς, κλέβουμε λίγο χρόνο για να περιποιηθούμε τον εαυτό μας. Είναι αυτή η ανάγκη του "προσωπικού χρόνου", του "να κάνω κάτι για μένα", μια μικρή "ανανέωση".
Πόσο μάλλον σε περιόδους με έντονους ρυθμούς που δεν προλαβαίνουμε καν να βαφτούμε, αποζητούμε να νιώσουμε αυτή τη λάμψη στην επιδερμίδα μας, μία τονωση και στην πραγματικοτητα την αίσθηση ότι κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας.

Ωστόσο, πολλές φορές από την ανάγκη μας να προσέξουμε λίγο τον εαυτό μας, κάνουμε κάποια βασικά λάθη, τα οποία οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα.

Κάποια από τα πιο συχνά λάθη στην περιποίηση προσώπου είναι πως εφαρμόζουμε τη μάσκα χωρίς να έχουμε καθαρίσει και στεγνώσει την επιδερμίδα μας, κρατάμε τις μάσκες περισσοτερη ώρα από όσο αναγράφεται στη συσκευασία αλλά και 
το πιο συχνό λάθος είναι πως δεν χρησιμοποιούμε τη σωστή για την επιδερμίδα μας μάσκα.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Αν βρείτε πάνω από 2 λάθη που κάνετε και εσείς, σημαίνει πως μπορείτε να βελτιώσετε αισθητά τα αποτελέσματα στο δέρμα σας, απλά διορθώνοντάς τα.

1. Δεν πλένετε και δεν στεγνώνετε το πρόσωπό σας πριν βάλατε μία μάσκα

Εάν δεν δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες για να "δουλέψει" μία μάσκα, δυστυχώς δεν θα πάρετε και τα πολυπόθητα αποτελέσματα.
Σχεδόν όλες οι  μάσκες ομορφιάς, όπως και οι δικές μας, αναγράφουν στον τρόπο εφαρμογής πως πρέπει να τοποθετηθεί σε στεγνό και καθαρό πρόσωπο.
 
 

Ακόμα πιο αποτελεσματική θα γίνει η μάσκα, εάν πέρα από το σαπούνι σας, χρησιμοποιήσετε και μία κρέμα/σαπούνι απολέπισης για το πρόσωπο ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα.
Με τον τρόπο αυτό, η μάσκα θα ενεργήσει κατευθείαν και ομοιόμορφα.

2. Αφήνετε τη μάσκα περισσότερο χρόνο από όσο αναγράφει η συσκευασία

Ένα πολύ συχνό λάθος, είναι πως αφήνουμε τις μάσκες ομορφιάς περισσότερο από την προτεινόμενη ώρα.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ναι μεν να στεγνώσει καλά η μάσκα, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να φέρει αντίθετα αποτελέσματα. 
Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να ξηράνει πολύ την επιδερμίδα σας ή να κολλήσει και στην προσπάθειά σας να την αφαιρέσετε να κάνετε σημάδια στο πρόσωπό σας ή να το τραυματίσετε.

3. Δεν χρησιμοποιείτε την κατάλληλη μάσκα για την επιδερμίδα σας

Και δεν εννοούμε μόνο την διαφορά μεταξύ ξηρής επιδερμίδας και λιπαρής. Πιο συγκεκριμένα, τα διάφορα μέρη του προσώπου σας έχουν διαφορετικές ανάγκες.
Για παράδειγμα, μπορεί η περιοχή Τ του προσώπου σας να ταλαιπωρείται από λιπαρότητα ενώ τα μάγουλά σας απο ξηρότητα.

Δεν είναι λύση να βάζουμε και να βγάζουμε μάσκες. Αγοράστε 1-2 μάσκες ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής και τοποθετήστε την όπου χρειάζεται, και όχι σε όλο το πρόσωπο..
Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, εάν το δέρμα σας έχει τάση για ακμή κλπ, καλό θα ήταν πάντα να συμβουλευτείτε και έναν δερματολόγο.

4. Δεν ολοκληρώνετε την περιποίηση

Όσες απο εμάς, τις τυχερές, έχουμε επισκεφτεί έναν ειδικό για καθαρισμό ή περιποίηση προσώπου, μετά απο όση ώρα μας βάζει και μας βγάζει μάσκες, πάντα στο τέλος τοποθετεί και μία ενυδατική ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας.
Ακριβώς το ίδιο ωφείλουμε να κάνουμε όταν κάνουμε περιποίηση προσώπου στο σπίτι. Μόλις αφαιρέσουμε τη μάσκα και ξεπλύνουμε το πρόσωπό μας, εφαρμόζουμε την ενυδατική μας.

5. Κάνετε περιποίηση προσώπου όποτε το θυμηθείτε

Μπορεί για 2 εβδομάδες να τρέχετε σαν την τρελλή και μία εβδομάδα να έχετε λίγο παραπάνω χρόνο και αποφασίζετε να βάλετε μια μάσκα. Επί 7 χαλαρές ημέρες, βάζετε τη μάσκα, και αναμένετε για τα αποτελέσματα.
Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να επισημάνουμε, πως μία εφαρμογή μάσκας σε αυτά τα πλαίσια, μπορει να προκαλέσει επιπτώσεις στο δέρμα σας.

Όλες οι μάσκες και οι κρέμες, αναφέρουν με ακρίβεια κάθε πότε πρέπει να τοποθετούνται και για πόσο διάστημα.

Διαφορετικά, δεν θα υπήρχε και λόγος να τα γράφουμε όλα αυτά με μικρά γραμματάκια σε κάθε συσκευασία.
Οπότε η συμβουλή μας είναι "play by the rules".

Ακολουθήστε τις οδηγίες, αποκτήστε μια ρουτίνα περιποίησης και σας εγγυόμαστε πως τα πολυπόθητα αποτελέσματα θα έρθουν πολύ γρήγορα.

Μέχρι τότε... Read the instructions carefully!


Και για να κάνουμε το promotion που επιθυμούμε, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε την Gold Peel Off Mask απο TommyG.

Eίναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, καθαρίζει, φωτίζει και βελτιώνει το δέρμα.
Ακολουθήστε τις οδηγίες μας, και λάμψτε όπως ποτέ ξανά!